Zorg en ondersteuning
Samen maakt ons sterk
Onze school maakt deel uit van CPOB. Onze kwaliteitcoordinator heeft alle kinderen in beeld en staat in nauw contact met de stafmedewerker onderwijs& kwaliteit van CPOB. Twee keer per jaar zijn er inhoudelijke gesprekken tussen de schooldirectie, de kwaliteitscoordinator, de bestuurder en de stafmedewerker onderwijs& kwaliteit.
We streven ernaar alle kinderen passend onderwijs te bieden. Daarom zijn we aangesloten bij het samenwerkingsverband Betuws Passend Onderwijs (BePo). Op onze school willen we al onze kinderen de ondersteuning kunnen bieden die ze nodig hebben. In een enkel geval hebben we daar externe hulp bij nodig. Op deze manier kunnen leerlingen die specifieke ondersteuning nodig hebben toch op de eigen basisschool blijven.
Soms kunnen wij, ondanks extra hulp, niet de benodigde ondersteuning bieden. Binnen het samenwerkingsverband wordt dan naar de beste onderwijsplek voor het kind gezocht. Vaak gaat het om zeer specialistische ondersteuning.
Leerlingenzorg
Dankzij een heldere zorgstructuur (de 1-zorgroute) zijn we goed in staat om vroegtijdig te signaleren welke kinderen extra zorg nodig hebben. Die kinderen krijgen in de klas extra begeleiding of krijgen soms hulp buiten de klas. Ze krijgen dan extra oefeningen of extra voorbereiding voor spelling, lezen, rekenen, begrijpend lezen. De effecten van de extra begeleiding worden nauwgezet gevolgd.
Van ieder kind proberen we ons een goed beeld te vormen. We doen dat aan de hand van een beoordeling van het dagelijkse werk, observaties en toetsen. Naast de methodegebonden toetsen gebruiken we ook onafhankelijke toetsen, voornamelijk van Cito. Die toetsscores worden verwerkt in het leerlingvolgsysteem. Met behulp van alle (toets)resultaten kunnen we een indicatie geven van waar ieder kind staat en wat zijn of haar ontwikkelingsperspectief is.
Resultaten gebruiken we niet alleen om de ontwikkeling van uw kind scherp te krijgen, maar ook om de kwaliteit van ons onderwijs inzichtelijk te maken.
In de informatiegids wordt de organisatie van de leerlingenzorg uitgebreider beschreven. U kunt de informatiegids downloaden van de website.